top of page

EXTRA MUROS 5VBK, VZW PEGODE


De leerlingen van 5VBK maken werk voor het extra muros project van VZW Pegode: ‘ Griezelmuseum in ’t Meihof ‘ Pegode is een netwerkorganisatie van duurzaam verbonden projecten. Deze projecten bieden ondersteuning op maat aan personen met een beperking. Bij Pegode heeft de cliënt de regie over zijn eigen leven. Pegode ondersteunt bij vragen over alle levensdomeinen, werkt actief mee aan een samenleving waar iedereen bij hoort.

Als kunstschool vinden wij het belangrijk mee te stappen in projecten die mensen met elkaar verbinden. Het griezelmuseum is een wektitel die staat voor ‘ angst hebben voor het anders zijn.’ We hebben de neiging mensen met een beperking aan te staren in plaats van een praatje te maken en de persoon met dezelfde verlangens en creatieve ideeën te zien.

Het Meihof een 100 jarige speeltuin - waar Pegode een werkgelegenheidsproject heeft voor en met mensen met een beperking - wordt op 31 oktober omgetoverd in een Griezelmuseum. Wij zullen in het kunstig parcours een portretten galerij maken met portretten waarin we onze eigen angsten in verbergen, of het andere gezicht dat we soms opzetten, of het dier dat in ons huist weergeven. ‘Tombemartre’ is onze werktitel. Op de Halloween avond als het Griezelmuseum zijn deuren opent zullen leerlingen op vrijwillige basis griezelportretten tekenen van bezoekers.

Het Griezelmuseum gaat door in de speeltuin ’t Meihof Hovestraat 110 in 2650 Edegem op woensdag 31 oktober 2018, deuren: 17.30u

Iedereen is van harte welkom!

bottom of page