top of page

EXTRA MUROS: GEEF AHMED VLEUGELS / UPDATE

Update:

Belangrijk goed nieuws!

Zaterdagochtend 28 september is Ahmed terug thuisgekomen bij zijn gezin. Na internationale druk, maar vooral de actie aan de ambassade heeft als een hefboom gewerkt voor een stroomversnelling in zijn case.

Wij zijn bijzonder blij dat geweldloos verzet en kunst het verschil kunnen maken!Amnesty International gaat zijn best doen om de kunstwerken te bezorgen aan Ahmed en zijn gezin.

Origineel bericht:

Ahmed is een Syrische staatsburger en al een lange tijd inwoner van Cyprus. Zijn vrouw en twee kinderen hebben de Cypriotische nationaliteit. Zijn twee dochtertjes zijn geboren en getogen in Cyprus.

In 2015 verliet Ahmed zijn gezin op Cyprus om zijn andere familieleden te helpen Syrië te ontvluchten en hen in veiligheid te brengen binnen Europa.

Ahmed had één doel voor ogen: zijn familie redden.

In plaats van zijn familie te kunnen helpen werd Ahmed slachtoffer van de Hongaarse regering die vluchtelingen en migranten afschilderen als misdadigers en terroristen. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenis. Na zijn vrijlating werd hij opnieuw vastgezet ditmaal in een detentiecentrum. Daar wacht hij al maanden om terug te kunnen keren naar de warmte van zijn gezin. Zijn dochtertje tekende haar papa met vleugels zodat hij tot bij hen zou kunnen vliegen.

Het is dit thema dat de leerlingen van 5 BV en 5 VBK verbeeld hebben. Zij maakten op vraag van Amnesty International beeldend werk dat op 16 september in een betoging voor de ambassade van Hongarije zal getoond worden. Op deze wijze willen wij als school het verschil kunnen maken en koesteren de hoop dat kunst de wereld kan redden en Ahmed H. snel verenigd mag worden met zijn gezin.

Als u mee het verschil wil maken onderteken dan de petitie op de website en herenig Ahmed met zijn familie:

Bron: Website van Amnesty International

bottom of page