top of page

​1 SEPTEMBER 2020: START EERSTE JAAR A, EERSTE GRAAD Inschrijvingen via het Meld-je-aan-systeem vana

EERSTE GRAAD

De eerste graad op Sint-Lucas, een school voor Kunst & Creatie, is gebaseerd op 2 sterke pijlers die elkaar aanvullen en verrijken: een algemene basisvorming en een pakket artistieke vorming. Op die manier wordt de leerling voorbereid op een tweede graad binnen het domein Beeld zonder de optie algemeen secundair onderwijs uit te sluiten.

Binnen de artistieke vorming ligt de nadruk op het ontdekken en ontwikkelen van de eigen creativiteit. Om tot die eigen beeldtaal te komen laten we de leerlingen kennismaken met de verschillende aspecten van de beeldende kunst. Daarnaast wordt er gewerkt rond creatief denken waarbij keuzes maken, keuzes argumenteren, formuleren en omgaan met feedback cruciale componenten zijn. Zodoende is er ook aandacht voor de vorming van hun eigen persoonlijkheid.

Dankzij de combinatie van dit creatieve luik en een gedegen pakket algemene vorming zijn de leerlingen klaar voor een tweede graad onderwijs.

INSCHRIJVINGEN 1A

De inschrijvingen voor het eerste jaar A gebeuren enkel digitaal via het

Meld-je-aan-systeem https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/

van 16 maart tot 3 april 2020

Informatie :

  • Elke woensdagnamiddag na afspraak (tel: 03 201 59 70)

  • Open Atelier Dag op zaterdag 25 april 2020 van 11 uur tot 17 uur

  • Eindejaarstentoonstelling op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 van 14 uur tot 18 uur

INSCHRIJVINGEN voor tweede graad en derde graad

De inschrijvingen gebeuren via een intake-gesprek op school.

De inschrijvingen starten op de Open Atelier Dag, zaterdag 25 april 2020 van 11 uur tot 17 uur.

Inschrijvingen zijn ook mogelijk tijdens de Eindejaarstentoonstelling, op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 van 14 uur tot 18 uur.

Inschrijvingen zijn tevens mogelijk vanaf maandag 29 juni tot en met dinsdag 7 juli en van maandag 24 augustus tot en met maandag 31 augustus, telkens van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur.

bottom of page