top of page

DIT WAS DE ST-LUCASDAG!

1 oktober 2021


Tijdens de St-Lucasdag doorkruisten de leerlingen in de voormiddag de stad. We speelden een stadsspel dat geënt was op de spelregels van het gezelschapsspel Cluedo. De verdachten waren kunstenaars en de wapens kunstenaarsgereedschap. Ditmaal moesten de dief en de vindplaats van het paneel van de rechtvaardige rechters gevonden worden. Een groepje uit 6 ABK was de winnaar.


Op de middag hebben we samen gepicknickt op Stormkop, een heerlijke plek en vrijhaven voor kunstenaarszielen. Een plek waar het milieu, de vervuiling van de Schelde en de klimaatopwarming centraal staan.

We kregen een bevlogen oproep van de Stormkoppers om stil te staan bij de opwarming van de aarde en de plastieksoep die de Schelde is. Daarna zijn alle leerlingen samen met de collega’s aan de oevers van de Schelde afval gaan jutten. Onvoorstelbaar hoeveel afval er op een uur tijd uit het riet werd gehaald.

De daaropvolgende kunstopdracht: ‘ De verbeelding van een rechtvaardige klimaat rechter’ die hieruit voortvloeide werd heel divers door de leerlingen ingevuld. Stormkop is een inspirerende plek in de stad waar we bijzonder fijn zijn ontvangen.Foto's: Faryda Moumouh

Comments


bottom of page