top of page

PROJECT STORYTELLING DOOR ST-LUCAS KSO - OKAN - KUBUS

Dit schooljaar hebben wij de leerlingen van 4AKa, 4BAKb en 5AO en 9 leerlingen uit onze naburige OKAN-school uitgenodigd om mee te werken aan een bijzonder project. Dit project was een samenwerking tussen Sint-Lucas KSO, OKAN en KUBUS, de jongerenbib van Antwerpen. De OKAN-leerlingen schreven in duo vijf originele en persoonlijke verhalen in het Nederlands. Het zijn teksten die onder andere verhalen over hun land van afkomst zoals Somalië, Afghanistan en Oekraïne, maar evengoed over wetenschap, tradities, verbeelding en liefde. Onze leerlingen van Sint-Lucas hebben deze verhalen op een artistieke manier in beeld gebracht. Ze werkten in kleine groepen rond de verschillende verhalen. Ze maakten animatiefilmpjes, er ontstond boeiend ruimtelijk werk, er werd geschilderd op canvas, getekend en interactief gewerkt.


Op donderdag 25 mei 2023 vond de tentoonstelling van dit project ‘STORYTELLING’ plaats in de publieke ruimtes van de KUBUS, de jongerenbib van Permeke, Antwerpen.


Als apotheose van dit mooie samenwerkingsproces toonden deze leerlingen samen hun verhalen. Ze brachten alles live aan een enthousiast publiek. De OKANleerlingen lazen luidop hun verhalen voor en de leerlingen van Sint-Lucas toonden hun artistieke vertalingen met een woordje uitleg.


Tijdens onze eindejaarstentoonstelling op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023zal je deze werken ook kunnen bewonderen op school.


Comments


bottom of page