top of page

Audiovisuele Kunst

(3de graad D&A)

Lestabel Audiovisuele Kunst:
Wil je graag meer uitleg? Contacteer ons!
St-Lucas Kunstsecundair Antwerpen

Sint-Jozefstraat 35

2018 Antwerpen

Tel: (03) 201 59 70

info@st-lucaskso.be

Deze optie binnen de studierichting Beeldende Kunst is een combinatie van algemeen vormende vakken en artistieke vakken waarbij een creatieve aanleg en een degelijke tekenvaardigheid een vereiste zijn. Doel is het zelfstandig ontwikkelen van een eigen idee en dit om te zetten naar een beeldverhaal, animatie en ruimtelijke omgeving.

In het atelier Waarnemingstekenen en het atelier Modeltekenen wordt de tekenvaardigheid ontwikkeld die als basis dient. In Waarnemingstekenen is er aandacht voor het organische als ruimtelijke onderwerpen. In Modeltekenen wordt er eerder rond het menselijk figuur gewerkt waarbij o.a. naaktstudies, bewegingssequenties en het aangekleed figuur in de ruimte aan bod komen.

 

Maar het hoofdpakket is de component Beeldende vorming bestaande uit een atelier Beeldverhaal, een atelier Animatie en een atelier Scenografie.

 

In het atelier Beeldverhaal draait het om striptekenen, graphic novel en illustratie. Vanuit een scenario en storyboard wordt een verhaal in beeld weergegeven. In het atelier Animatie ligt de nadruk op bewegend beeld. Via stopmotion en computeranimatie komt een getekend beeld of figuur tot leven. In het atelier Scenografie ten slotte ontwikkel je ruimtes en driedimensionale figuren in schaalmodellen. Hierbij speelt de studie van licht, kleur en sfeer een essentiële rol.

 

Naast de drie artistieke pijlers ondersteunt een uur vertelkunst de leerlingen om inhoud en vorm te geven aan hun verhaal.

bottom of page